Behaglig

Han gick in och satte sig på en bänk innanför de stora glasfönstren, utanför regnade det och människor kom in och hastade vidare in i lokalen, men här i foajén var det lugnt. Efter en stund noterade han, eller främst hans hörsel, ett samtal mellan två kvinnor i olika ålder intill honom någon meter bort. Han hörde inte riktigt vad samtalet handlade om, utan uppfattade enstaka lösryckta meningar.

Intresset fångade den ena kvinnans röst, hon hade en mjuk, lågmäld men ändå tydlig röst. Hon kändes intresserad och meningarna var resonerande och frågorna blev så behagligt ställda och hon kompletterade den äldre kvinnans svar som emellanåt hade svårt att formulera och ge uttryck åt sin känsla.

Han märkte att han satt här och blev förtjust i kvinnans röst och meningsbyggnad. Fascinerad av en okänd kvinnas lugn och sätt att samtala med en annan kvinna.

Den behagliga stunden bröts av en mobiltelefons starka ringsignal längre bort i foajén och den trevliga rösten drunknade i ett forcerat mobiltelefonprat.

Han reste sig från bänken och fortsatte sedan sin promenad i regnet. 

 

Kommentarer