Mer än bara bra låtar

Många, om inte alla, var de kvällar och nätter han somnade in till Radio Luxemburg under sent 60-tal och tidigt 70-tal.
Han hade en transistorradio på en stol vid sängkanten och den radion var relativt bra på att få in radiokanalen stabilt och utan för mycket bortfall. Men visst, ibland tonade sändningen fram och tillbaka och ibland kom nån tysk kanal in en stund, skedde det under en bra låt fick han vänta till nästa kväll i hopp om att låten skulle höras bättre.

Han hittade några inspelade avsnitt från just dessa år och nu kom allt tillbaka precis som han minns det. Ljudet, rösterna, musiken och den där typiska svajiga ljudkvaliteten. Programledarna som snackade in i låten på ett coolt sätt.
Det blev en nästan smärtsam känsla i magen när han förflyttades tillbaka i tiden. Där låg han i mörkret och lyssnade på de senaste hitsen och funderade på hur nästa skoldag skulle te sig eller på något som hänt under dagen.

I mörkret kunde han drömma sig bort bland hitsen, de coola radiopratarna och reklamjinglar. När livet för en tonåring var i ständig förändring på gott och ont var lyssnandet varje kväll en trygghet.
Radio Luxemburg var under dessa år mer än bara bra låtar.

Kommentarer