Reflektioner om musik


Det fanns en tid då han hade bra koll på nya och gamla artister, grupper och låtar. Musik från 50-60-70-talen och några år in på 80-talet kunde han ganska bra.
Någon gång i slutet av 80-talet stack allt iväg och han var hjälplöst kvar, hade ingen koll. Han försökte säkert men nope, kunde inte komma in i det. Förr, då var alltid lite allmänkunskap inom all musik bra. På 90-talet såg han ny musik och grupper försvinna i ett virrvarr, kollen var noll och nada.

Intresset, eller känslospår hur det en gång var finns fortfarande kvar och ibland sätter han mig och bläddrar igenom ett musikmagasin i hopp om den där goa känslan av att uppdatera sig och ha lite referenser från förr att falla tillbaka på. Som idag då han plockade hem två nummer av musiktidningen Gaffa.

Va fan... han var helt lost på de nya artisterna och grupperna som presenterades, säkert var det en massa bra musik. Men han hade ingen koll, det fanns inte en artist han kände igen namnet på i Gaffa, vilken hemsk känsla!
Sunt säger väl de flesta, en gubbe skall inte skall ha koll på det nya, hur skulle ungdomar känna då. Gubben gillar vår musik, hur skall vi nu frigöra oss?!

 

Kommentarer